Davidutzu Americanutzu

De ce NU mai suport insectele?

By  | 

Saptamana trecuta a fost horror! David a invatat la gradinita despre insecte, un lucru bun, de altfel! Si a inceput sa-mi povesteasca, cateva zile la rand, despre libelula, the dragonfly, radasca, furnici, albine si tot felul de insect, unele chiar dragalase. Partea nu tocmai dragalasa insa a fost cand ajungeam la ora de culcare!

Recunosc, mi-a placut si poezia cu Gandacelul, care mi-a fost si mie draga la scoala si mi-a trezit nostalgii, dar totul pana la…somn, cu care am ramas oricum in urma de cand il am pe Americanutz si s-a dereglat definitiv de cand a aparut al doilea Duracell, Thomas.

Saptamana trecuta am avut niste nopti pline…de insecte! Sincer, imi venea sa o sun pe doamna educatoare la 3 dimineata si sa i-l dau pe David la telefon, sa-i spuna cum il “bantuie” sunetul albinei pe care a studiat-o curios la gradinita. Intr-una din nopti, la inceputul saptamanii trecute, nu stiu daca am reusit sa dormim 2 ore legate. Dupa povestile de seara, musai 3 sau 4 la numar, il mangai pe spate pe Americanutz, ne pupam, ne imbratisam, ne mai foim putin, mai cerem niste apa sau lapte, dupa caz, si intr-un sfarsit…adormim. Si cand e somnul mai drag, in jurul orei 2 dimineata, incepe David sa strige si sa se trezeasca plangand: “MAMIII, MAMIIIII, SUNT INSECTE MULTE IN PAT, SA NE TREZIM, SA MERGEM IN SUFRAGERIE, NU MAI VREAU SA STAU AICI!”. Si uite asa, la 3 dimineata, i-am evacuat pe Tati si pe Thomas, care dormeau linistiti in sufragerie, si i-am trimis in dormitor! Eu si cu David am ocupat sufrageria. Muream de somn si vorbeam despre insecte! Incercam sa-l linistesc! I-am duc un spray cu apa termala si i-am zis sa pulverizeze putin, ca scapa sigur de insecte… Poate, poate ii trece macar putin teama…De la 3 la 4 ne-am uitat unul la altul, pe la 5 dimineata m-a rugat sa-i fac un ceai de tei, ca sa se linisteasca si pana sa i-l aduc a adormit! Ce bine! M-am asezat repede langa el, (da, inca dormim impreuna, ne iubim prea mult ca sa ne putem desparti:)!) si am reusit sa mai adorm pana la 7. L-am trezit si pe el sa-l pregatesc pentru gradinita, in jur de 8. Abia asteptam sa vina seara din nou si sa-mi mai povesteasca despre insecte:)! Deocamdata le urasc! Sa nu le vad! Scriu asta si las aici, sa-mi amintesc, cu zambetul pe buze, peste cativa ani, cum ma “distram” noaptea cu Americanuzul! Ce club sau altceva? Pai nu am eu entertainment-ul Live, acasa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *