News

Chefi la cuțite, lider de piață cu ediția în care chefii au acordat un cuţit în culise

By  | 

Etapa jurizărilor pe nevăzute a continuat luni seară cu alți concurenți pasionați de gătit, care s-au aventurat să pregătească preparate care mai de care mai îndrăznețe. Cei mai mulţi dintre români au ales sã îşi petreacã seara urmãrind spectacolul culinar de la Antena 1, din care nu au lipsit replicile savuroase dintre jurați, pedepsele inedite ale ruletei cu provocări, ghicitul în farfuriile de sub cloșuri, sau surprizele din partea trioului de la masa jurizării.

Astfel, pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, “Chefi la cuţite” s-a impus ca lider de piaţã în intervalul orar 20.00-23.05, cu o medie de 7.2 puncte de rating și 19.7% cotã de piață, urmată de Pro TV cu 7 puncte de rating și 19.3% procente din cota de piață.

Și la orașe, „Chefi la cuțite” a fost lider de piaţã cu o medie de 6.9 puncte de rating și 15,9% cotã de piață, pe locul secund clasându-se Kanal D cu 6.8 puncte de rating și 15.5% cotã de piață.   Aproape 1.900.000 de telespectatori la nivelul întregii țări erau cu ochii pe show-ul de la Antena 1 în minutul de maximă audiență de la 21.45.

Mulți dintre cei care s-au aventurat la bancurile de lucru au lăsat experiența de viață să își pună amprenta pe farfuriile pregătite, astfel încât sezonul de poveste a luat contur, iar poveștile bucătarilor au emoționat. Un astfel de exemplu este Amedeo Drosu, un head chef dintr-un restaurant din Anglia, a cărui ascensiune în bucătărie nu a fost deloc ușoară. Pentru a-și susține mama care îl creștea singură, a început să muncească de la 13 ani, iar de la spălatul vaselor a ajuns să fie bucătar. Deși preparatul său din faza pe nevăzute a concursului nu i-a convins pe chefi din prima, determinarea lui Amadeo și pasiunea cu care vorbește despre domeniul gastronomic le-a dat de gândit celor trei jurați. Tocmai de aceea l-au urmat pe concurent în culise, unde i-au oferit un cuțit, o a doua șansă de a le demonstra că merită să se afle în această competiție: ,,Nu mai plânge! Foarte rar ne-a fost dat să vedem oameni care au suferit atât pentru cuțitul acesta. Meriți o șansă. Fă imposibilul să ajungi în echipele finale!”, i-au spus chefii.

Și alți concurenți au reușit să treacă de prima provocare din bucătăria ,,Chefi la cuțite” și și-au asigurat un pașaport de trecere către etapa următoare. Baba Adrian a participat și în cel de-al patrulea sezon, însă preparatul pe care l-a prezentat atunci chefilor a fost lipsit de sare, astfel încât nu a reușit să îi convingă. Aseară a revenit cu o rețetă care nu a fost pe placul lui chef Dumitrescu, însă ceilalți doi jurați au considerat că preparatul este suficient de savuros pentru a obține un ,,Da”. Dacă în sezonul trecut, Elena Rus a reușit să ajungă doar până în ultima etapă a bootcamp-ului- cel mai dur test culinar ce triază bucătarii talentați la ,,Chefi la cuțite”, de data aceasta s-a înscris fiind convinsă că poate face față competiției. Jurizarea sa a fost una cu surprize, pentru că Andrei Olteanu, marele câștigător al celui de-al patrulea sezon, și-a făcut apariția în platou lângă Elena, unde i-a acordat toată susținerea sa. Trei cuțite și trei chefi care au apreciat preparatul său tradițional românesc, așa s-a sfârșit momentul Elenei Rus, care își propune să lupte pentru un loc în echipele finale.

Poveștile emoționante au însoțit farfuriile bucătarilor talentați. Joel Mondelo este din Filipine, dar lucrează în România de opt ani și consideră această țară ca o a doua casă. Motivul pentru care luni seară s-a prezentat în fața chefilor a fost unul simplu, câștigul, mărturisind că vrea să ajungă cât mai departe în competiție și să își aducă copiii din afara granițelor lângă el. Preparatul său inedit, pui cu lapte de cocos și ghimbir, a avut un plating care s-a ridicat la standardul sezonului de poveste, reușind să obțină două cuțite. Pentru că nu știe să vorbească limba română fluent, chef Dumitrescu s-a folosit de un program care îi traducea frazele în filipineză, însă în ciuda barierelor lingvistice Joel a spus clar și răspicat care este cheful alături de care vrea să lucreze- chef Sorin Bontea.

Zâmbetele și voia bună au fost asigurate de Robert Candoi, singurul concurent prezent în fiecare sezon al emisiunii ,,Chefi la cuțite”. Deși nici a cincea jurizare nu a fost una cu noroc pentru acesta, Robert își propune să revină în fiecare an în fața celor trei chefi, pe care îi consideră ,,părinții săi spirituali”. În această seară urmează o nouă etapă a jurizărilor pe nevăzute, unde jurații vor avea parte de noi surprize. Cătălin Scărlătescu primește încă o dată clătite, dar rețeta bucătarului curajos ce le pregătește conține și un ingredient special. Dacă farfuria se va dovedi a fi o ,,răzbunare”, așa cum consideră Sorin Bontea și Florin Dumitrescu, cine este autorul ei și, mai ales, ce reacție va avea juratul ce și-a declarat deschis antipatia față de clătite, telespectatorii Antena 1 vor afla marți seară, de la 20.00, la ,,Chefi la cuțite”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *