News

Mirela Vaida a făcut testul pentru detectarea SARS COV2! Rezultatul a surprins-o pe vedeta!

By  | 

Mirela Vaida a decis să fie printre primele persoane care se testează Real Time RT-PCR la primul centru drive-in din România pentru recoltare de probe biologice în vederea detectării virusului SARS COV2 prin testare Real Time RT-PCR. Astfel, actrița și vedeta de televiziune a mers joi, 21 mai, în parcarea Băneasa Shopping City unde este amplasat centrul. Ea s-a aflat singură în mașină, urmând recomandarea celor de la OK Medical, ca în autoturism să fie doar persoanele care locuiesc împreună.

Mirela Vaida a ajuns la locație cu puțin timp după ora 12.00. Ea a urmat traseul centrului drive-in pentru recoltare de probe biologice în vederea detectării virusului SARS COV2 prin testare Real Time RT-PCR. La prima stație a fost informată asupra politicii de GDPR și a semnat acordul cu un pix care i s-a făcut cadou, pentru a se evita schimbul de obiecte ce pot transmite virusul. I s-a făcut poza Cărții de Identitate, i s-a notat adresa de e-mail și numărul de telefon. Fără a părăsi o secundă mașina, a ajuns la cel de-al doilea ”Pit Stop” unde i s-a recoltat din gât proba spre analiză.

“Uite că am făcut-o și pe asta! Trebuie să recunosc că am ceva emoții, pentru că nu am mai fost până acum să mă testez pentru a vedea dacă, Doamne ferește!, am avut sau am Covid -19. Dar, pentru că am auzit că se deschide acest centru drive-in de testare în București, într-o parcare destul de generoasă în care nu ai contact cu nimeni, nu te dai jos din mașină, dai datele personale doar prin geam și primești prin mail rezultatul în doar câteva ore, m-am gândit că e foarte bine. Și știti de ce? Pentru că, uite, de 2 luni de zile de când suntem panicați cu atâtea măsuri de urgență și cu atâtea vești rele, nu am apucat să mă testez. Nu am avut nici măcar o zi liberă. În fiecare zi am mers la serviciu, am avut contact cu atâția colegi și cu atâția invitați, am acasă trei copii mici, care sunt foarte vulnerabili, am locuit cu soacra mea, care și ea este în zona de risc ….așa că m-am cam speriat. Ca toată lumea, de altfel! Dar m-am decis ca astăzi, în prima zi în care s-a deschis această clinică drive-in de testare, să vin”, a spus Mirela Vaida imediat după testare.

Cadrele medicale ale OK Medical, aflate în centrul drive-in pentru recoltare de probe biologice în vederea detectării virusului SARS COV2 prin testare Real Time RT-PCR, au avut în permanență echipamentul de protecție conform prevederilor medicale în vigoare.

“A durat foarte puțin. Lucrurile mi se par foarte sigure și cred eu că paza bună trece primejdia rea. Așa ar trebui să facem cu toții. Chiar dacă suntem persoane fizice sau vorbim la nivel de instituții de stat sau private. Eu cred că toți oamenii care intră în contact cu multă lume în spațiul public și care lucrează în relații cu clienții ar trebui să facă lucrul ăsta odată la ceva timp. Măcar pentru siguranța noastră, pentru sănătatea noastră și pentru că, repet, paza bună trece primejdia rea. Sper din suflet să am un rezultat bun și să vi-l comunic și vouă. Dar eu zic că dacă aveți posibilitatea, faceți acest test pentru că e cel mai sigur pentru noi și pentru societatea noastră. Doamne Ajută și multă sănătate!”, a completat Mirela Vaida.

Testarea se poate face fără programare prealabilă, prețul acesteia fiind de 390 lei. Programul centrului este de Luni până Vineri, între orele 08.00 – 22.00. Centrul deservește orice persoană care dorește un astfel de test, rezultatele fiind comunicate în maximum 24 de ore. Protocolul de recoltare este similar centrelor de recoltare drive-in din SUA, Coreea de Sud, Israel si Abu Dhabi. Astfel, persoanele testate vor pătrunde cu propriul autoturism în zona de recoltare, probele fiind luate fără părăsirea acestuia. “Recomandăm ca în autovehicul să nu se afle alte persoane în afară de cele care locuiesc împreună,” a precizat Dr. Mihail Pautov, Director Dezvoltare Medicală OK Medical.

Mihail Lala, Director General OK Medical: “Punctul de recoltare de la Băneasa Shopping City face parte din programul Relansare Responsabilă, www.relansareresponsabila.ro, inițiat de OK Medical. Din iunie, vom deschide centre similare și în alte orașe mari din țară, precum Constanța, Galați sau Craiova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *