Lifestyle

S-a dat startul călătoriilor între Israel și Dubai. Ce înseamnă asta pentru turiștii români?

By  | 

Viza de Dubai în pașaport nu pune probleme la accesul în Țara Sfântă

  • Emiratele Arabe Unite au recunoscut oficial existența statului Israel.
  • Primul zbor între Israel și Dubai a fost operat pe 19 octombrie, de compania aeriană Etihad
  • Miniștrii turismului din Israel, Emiratele Arabe Unite și Bahrain se vor reuni pentru prima oară la Londra, la World Travel Market 2020

Anul 2020 a adus un mare pas înainte în relația Israelului cu statele Arabe. Pe 15 septembrie 2020 ministrul de externe al Emiratelor Arabe Unite, Abdullah bin Zayed Al Nahyan, ministrul de externe al Bahrainului, Abdullatif bin Rashid Al Zayani. și prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu au semnat un acord pentru normalizarea relatiilor multilaterale si recunoașterea Israelului. Primul efect al acestui acord resimțit de public este inaugurarea zborurilor Tel Aviv – Dubai și stabilirea unui program de zbor cu 28 de frecvențe săptămânale, de îndată ce condițiile pandemice vor permite operarea zborurilor.

 “Oficializarea relațiilor diplomatice dintre Israel, Emiratele Arabe Unite și Bahrain înseamnă un mare pas înainte pentru turismul celor două țări. Românii care locuiesc în Dubai și Bahrain vor avea în curând zboruri directe spre Tel Aviv. Mai mult, dorim să reconfirmăm pe această cale că viza de EAU în pașaport nu pune probleme la accesul în Țara Sfântă” a declarat Ksenia Kobyakov, Director pentru dezvoltarea de noi piețe, în cadrul Ministerului Turismului din Israel.

Primul zbor ce leagă Tel Aviv-ul de Dubai a avut loc pe 19 octombrie

Primul zbor comercial din istorie operat de un transportator din Golf pe ruta Tel Aviv – Dubai a avut loc pe 19 octombrie 2020. Compania aeriană națională a Emiratelor Arabe Unite, Etihad Airways, a pus la dispoziție o aeronavă Boeing 787 Dreamliner pentru călătoria de trei ore și jumătate ce a plecat din Tel Aviv cu destinația Dubai. Zborul de întoarcere a avut loc pe data de 21 octombrie. La bordul aeronavei s-au aflat lideri ai industriei turismului, agenți de turism, jucători importanți în industria transportului de mărfuri și reprezentanți media. Ministerul Transporturilor din Israel a anunțat că săptămânal vor fi operate 28 de zboruri de pasageri care vor lega Tel Aviv de Abu Dhabi și Dubai.

Zborul operat de Etihad pe 19 octombrie survine primului zbor comercial simbolic între Tel Aviv și Dubai, operat de El Al pe data de 31 august 2020.

Întâlnire istorică între miniștrii turismului din Israel, Emiratele Arabe Unite și Regatul Bahrain

La șapte săptămâni de la semnarea acordurilor istorice și la trei săptămâni de la primul zbor comercial din Israel către Emiratele Arabe Unite, ediția de anul acesta a târgului internațional de turism organizat de WTM London, se va ține online și va reuni pentru prima dată miniștrii turismului din Israel, Emiratele Arabe Unite și Regatul Bahrain. Aceștia vor participa la o discuție virtuală importantă găzduită de WTM 2020 intitulată „Turism: Calea Păcii în Orientul Mijlociu”, care va avea loc luni 9 noiembrie 2020, imediat după Summitul Miniștrilor.

WTM este al doilea cel mai mare târg de turism din lume iar Israelul va participa anul acesta cu 50 de agenții de turism.

Ministrul Turismului din Israel, Orit Farkash-Hacohen, Ministrul de Stat pentru Antreprenoriat și Întreprinderi Mici și Mijlocii din EAU, Dr. Ahmad bin Abdullah Belhoul Al Falasi, Ministrul Industriei, Comerțului și Turismului din Regatul Bahrain și președinte al Autorității pentru Turism și Expoziții din Bahrain, Zayed R. Alzayani, vor analiza perspectivele turistice actuale și vor stabili rolul pe care turismul îl va juca în asigurarea stării de pace în Orientul Mijlociu pentru o perioada cât mai îndelungată. Va fi prima dată când miniștrii turismului se întâlnesc de la semnarea acordurilor.

Despre Israel ca destinație de vacanță pentru turiștii români

Israelul este o destinație importantă de călătorie pentru turiștii români, apreciată pentru pelerinajele organizate aici. Începând cu anul 2017, Ministerul Turismului din Israel și-a concentrat eforturile pe promovarea orașelor Tel Aviv și Ierusalim ca două destinații de city break într-o singură vacanță, oferind experiențe multiculturale, o viață de noapte intensă, delicii gastronomice și posibilități pentru turismul de aventură.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *