Recomandari

Exista Festivalul Mierii pentru copii! La Iasi s-a desfasurat prima editie!

By  | 

În perioada 31.07.2020- 01.08.2020 a avut loc prima ediție a Festivalului Mierii pentru copii Meli Feli , la Iași, în parcul natural Enduranch.

La eveniment au fost prezenți mai mulți producători apicoli locali, iar accesul a fost gratuit, atmosfera fiind întreținută de animatori profesioniști și de actrița Alma COSTIN care a organizat atelierul de povești apicole.

Cei mai încântați au fost copiii care s-au distrat și au învățat lucruri noi. În cadrul festivalului au fost organizate ateliere de nutriție și pictură. În cele doua zile de festival au participat peste 200 de copii, festivalul fiind susținut si de Cercetașii României filiala Iași. Cei mici au avut ocazia să deguste mai multe tipuri de miere de albine, și au văzut cum arată un stup în realitate. Au făcut poze și au asistat la un spectacol artistic cu muzică și dans, dar și cu povești despre harnicele albinuțe.

Printre obiectivele festivalului regăsim și aplecarea către educația apicolă. Astfel, cei prezenți au obținut informații atât despre avantajele meseriei de apicultor, cât și despre importanța consumului de miere pentru sănătate.

Ne propunem ca editia urmatoare a festivalului sa aiba loc tot la Enduranch si sa fie organizat intr-o perioada cu traditie in sarbatorirea copiilor – 1 iunie. La ediția următoare vor fi și mai multe surprize si speram la o participare in numar mult mai mare”, spune Andra Nichițean, organizatorul festivalului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *