Interviuri

Cum arată concertele pe timp de pandemie și ce înseamnă conceptul FamilyFest Island? Managerul și organizatorul de evenimente Marius Chină, de la Sprint Music, ne-a explicat cum gestionează situația!

By  | 

“Vom avea amintiri frumoase și  cu 500 de spectatori!”

Pandemia de Coronavirus a lovit puternic în industria muzicală și a organizării de spectacole. Marius China, impresar, organizator de evenimente și general manager Sprint Music, una dintre cele mai tari  companii de artiști de la noi, a vorbit pentru Mămica Mondenă despre cum a fost afectat de schimbările din ultima vreme. În același timp, alături de echipa sa, a căutat soluții și s-a mobizat să răspundă unor noi provocări. Vineri, pe 18 iulie 2020, deschide porțile unui mare festival ce va găzdui 500 de oameni și se va adapta noilor reguli de distanțare socială impusă de Coronavirus. Este vorba despre FamilyFest Island și despre cum să faci business pe timp de pandemie. De vineri vă puteți relaxa cu muzică bună și artiști de calitate. Cum? Vă povestește Marius Chină  (Sprint Music) imediat!

Marius, eși director și manager Sprint Music, o companie de artiști și organizări evenimente cu o experiență de 17 ani pe piață! Cum gestionezi acum toată treaba? Cât de tare ti-a afectat pandemia business-ul?

Pe data de 9 martie ar fi trebuit să avem o serie de spectacole în mai multe localități din România. La ora 13:00 am fost sunat de către organizatorii unui eveniment care trebuia să aibă loc la Reghin. Mi-au comunicat că recitalul lui Vlad Miriță o să fie anulat deoarece DSP  nu pot să autorizeze evenimentul. Din momentul acela până la ora 20:00 am anulat peste 20 de spectacole care trebuiau să aibă loc  până pe 20 martie. Așa a început…! Lumea s-a oprit în loc…!

Ce faci ca să te menții pe linia de plutire?

Încercăm să punem în practică ideile de business pe care le aveam de mai multă vreme…idei noi, proiecte noi…de care nu am fi avut timp într-o perioadă normală. Poate că era cazul să răspundem la  provocări noi apărute în viața noastră, a echipei Sprint Music. Lucrăm la două site-uri noi, o platformă VR și dezvoltăm o nouă zonă de entertainment ce se va numi FamilyFest Island.

Organizezi acum o serie de evenimente care respectă toate regulile de distanțare sociale, evenimente cu bilete și artiști renumiți!  Crezi că vor avea succes în acest context al Pandemiei de Coronavirus?

Depunem toate eforturile ca aceste spectacole să fie organizate impecabil. Nu ne-am folosit de OUG-urile votate până acum și nu vom trimite publicul spectator, plătitor de bilete decât la concerte organizate impecabil, bineînțeles respectând toate normele de distanțare. Nu poți câștiga din aceste evenimente, maxim îți poți recupera investiția, dar…SHOW MUST GO ON!

 Ce se întâmplă mai exact la Centrul Cultural „Mihai Eminescu” din Parcul Național București? Când dați startul evenimentelor acolo, ce artiști veți avea pe scenă?

18 iulie este data la care vor urcă pe scenă: Galeria Bum Bum , Bibi și Connect-r. Crede-mă că le e dor de public,  așa cum, la fel de mult  și publicului le e dor de artiști

Evenimentele sunt organizate la ore diferite astfel încât să nu se creeze aglomerație. Mai multe informații despre aceste evenimente găsiți pe iabilet.ro.

Organizați, cu această ocazie, și o serie de evenimente pentru copii! Despre ce este vorba mai exact?

Tzi Tzi Poc și Galeria Bum Bum vor avea o serie de evenimente desfășurate la FamilyFest Island  și Centrul Cultural “Mihai Eminescu” în zilele de Sâmbătă și Duminică, începând cu orele 10:30. Pe rețelele de socializare ale artiștilor, ale companiei Sprint Music și  pe site-ul iabilet.ro găsiți toate informațiile necesare.

Sunt evenimente organizate cu maxim 500 de spectatori, nu ne dorim aglomerație la acces, motiv pentru care deschidem porțile cu o oră și jumătate înainte de eveniment.

Ai pus bazele conceptului FamilyFest Island, festival organizat pe insula de pe lacul Fundeni! De unde această idee și ce așteptări ai cu acest concept de show?

Această insulă este de basm, crede-mă! M-am îndrăgostit de peisaj din primul minut petrecut acolo! În prima ora de stat pe insula a curs tot planul de afaceri…ce să zic?….m-a inspirat! Avem o echipă tânără și frumoasă care se ocupă de evenimentele ce vor avea loc acolo. Pe 17 iulie avem primul concert, va urca pe scenă Ducu Bertzi iar mai apoi vom avea o serie de concerte, dimineață pentru copii cu Tzi Tzi Poc și Galeria Bum Bum iar de la ora 20:30 cu cei mai mari artiști ai României! Locația o să fie deschisă în fiecare zi, de la ora 10:00  până la ora 22:00!

Ce artiști vor urca pe scena FamilyFest Island și în ce perioadă se desfășoară festivalul?

O să dau doar câteva nume și sper să nu îi supăr pe cei pe care nu i-am menționat: Connect-r, Ruby, Iris  – Nelu Dumitrescu, Ducu Bertzi, Bibi, Amna, Shift, Doddy, Bere Gratis, Gheorghe Zamfir, Lavinia Goște și Marius Zorilă, Orchestra Națională Valahia, Iuliana Beregoi, Adda, Anda Adam, Andreea Bănică, Corina, Edward Sanda, Liviu Teodorescu și mulți alții.

Sunt primele concerte pe care le organizezi după Pandemie?

Da!

Cum crezi că se vor desfășura de acum încolo evenimentele și cât de afectată este acum industria muzicală?

Anul acesta încercăm să rămânem uniți și să trecem cu bine peste acest mare impas! Începând de anul următor sau poate chiar mai repede sper să ne întoarcem la o viață normală și să ne bucurăm, așa cum o făceam odată, de concerte cu mii de spectatori. Până atunci susținem și respectăm măsurile impuse, astfel încât să trecem cât mai repede peste acest moment.

Când speri într-o revenire la normal și când crezi că lucrurile în muzică vor începe să se mai miște!

Așa cum am spus și mai devreme, cred că ne vom întoarce la normalitate anul ce urmează. Asta nu înseamnă că viața nu merge înainte. Vom avea amintiri frumoase și cu 500 de spectatori! O să avem ce povesti nepoților! Partea frumoasă,  este că,  la aceste concerte cu 500 de spectatori  artistul o să fie mult mai apropiat de public .

 Ai o soluție de back-up pentru Coronavirus?

Dacă aș avea așa ceva aș fi spus de mult că am. Numai Dumnezeu știe când se va termina cu această pandemie, dar trebuie să avem încredere că vor veni vremuri mai bune și așa cum spuneam și mai devreme, noi, oamenii trebuie să mergem înainte și să ne bucurăm de frumusețea vieții și în aceste momente! SHOW MUST GO ON!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *