News

Ea este artista din România care și-a creat o carieră de succes în America!

By  | 

După ce a lucrat cu artiști celebri  precum Stevie Wonder, DeeDee Bridgewater, BB King, Herbie Hancock, dar și cu companii precum Cirque du Soleil,  studiourile FOX Entertainment, Cleo (Cleopatra Ilie Taloș) lansează “Puzzle”, o emoționantă piesă în limba română, acompaniată de un videoclip în regia lui Alex Ceaușu si producția lui Ovi Jacobsen!

“Mesajul piesei PUZZLE reprezintă reflecția mea vis-a-vis de presiunea asupra fetei/femeii din 2020 de a se ridica la irealele standarde mediatizate…Cine decide ce definește frumosul? Cine dă dreptul oricui să se simtă superior doar prin prisma exteriorului?!.”

Link videoclip oficial “Puzzle”:https://youtu.be/RUmk5HtnUZY

Cu o voce de neegalat și cu un timbru vocal de excepție, experiența muzicală a artistei Cleo (Cleopatra Ilie Taloș) își spune cuvântul. Anii de muncă și satisfacțiile, anii trăiți în Los Angeles, acolo unde și-a construit o viață nouă și a terminat facultatea de interpretare muzicală la secția de flaut “Magna cum Laude”, cât și Masterul în Arta Interpretării în cadrul prestigioasei University of California, Los Angeles (UCLA) nu au trecut neobservați.  Faptul că a absolvit și programul de artiști interpreți în cadrul University of Southern California (USC) și a avut ocazia să lucreze cu nume mari din industria muzicală și nu numai au propulsat-o pe Cleo (Cleopatra Ilie Taloș) în lumea muzicienilor profesioniști, pe marile scene ale lumii.  Tot ceea ce a învățat acolo a transpus aici, cu mari emoții, în piesa “Puzzle”, compusă  chiar de ea în limba română, aceasta fiind o provocare pentru Cleo și totodată primul pas pe care îl face în afara sferei muzicii clasice. “Puzzle” beneficiază și de un videoclip  filmat în București și regizat de Alex Ceaușu, clip în care Cleo a scos “la plimbare” pe Kiseleff un minunat pian alb la care își spune povestea.

“PUZZLE este primul meu pas în afara sferei muzicii clasice. Nu cred în granițe și limitarea creativă în funcție de “specialitatea” fiecăruia dintre noi. Pentru mine, pasul lateral din sfera muzicii clasice este o decizie pe care mi-o asum. Am compus PUZZLE pentru că am simțit că vreau să mă desprind de partituri și să mă exprim prin propriile-mi linii muzicale. Posibil să pară un pas sacrilegios, dar suntem în 2020 și nu ne mai putem închide singuri într-o colivie”, mărturisește Cleo, care a lucrat la Puzzle cu Ovi Jacobsen.

“Mă consider norocoasă să lucrez cu OVI Jacobsen, producătorul acestei piese. OVI a înțeles din prima frază cine e CLEO, ce valori are ea și ce vrea ea să transmită. Cum i-am spus și lui, mă simt onorată să lucrez cu un om atât de vertebral pe plan artistic cât și pe plan uman. În ziua de azi mulți vorbesc, puțini cunosc în această industrie. OVI este un muzician cum rar mai întâlnești în ziua de azi pe piața locală, este de un profesionalism impecabil și de un enorm bun-simt artistic.

Mesajul piesei PUZZLE reprezintă reflecția mea vis-a-vis de presiunea asupra fetei/femeii din 2020 de a se ridica la irealele standarde mediatizate. Puzzle este despre adolescenta care simte că nu este destul de “perfectă” și petrece minim 30 minute să-și aplice nenumărate filtre pentru a își corecta trăsăturile feței, pentru a își schimba conturul siluetei, pentru a adăuga pistrui dacă nu îi are, sau pentru a îi șterge dacă îi are…și tot așa… Cine decide ce definește frumosul? Cine dă dreptul oricui să se simtă superior doar prin prisma exteriorului?!. Totodată, Puzzle este despre curajul de a îmbrățișa fiecare zi ca o șansă de viitor, o șansă de a face alegeri noi și, mai ales, de a înțelege că nimeni nu este perfect. Toți greșim, toți avem dreptul la o a nouă șansă”, povestește artista Cleo. 

“Puzzle” a avut premiera la Ateneul Român

“Am avut deosebita onoare de a cânta în premieră absolută PUZZLE pe data de 7 Martie la Ateneul Român alături de OVI  în cadrul concertului aniversar 80 de Ani de Viață a Maestrului Jean Lupu, fondatorul Corului Symbol. Maestrul Lupu nu știa că sunt în România, a fost o surpriză absolută și o fericire nemărginită. Am pășit pe scena Ateneului Român după 20 de ani, pentru a dedica prima mea compoziție tuturor symbolistelor de peste vremuri. 7 Martie a fost ultima seară în care s-au putut ține concerte la Ateneu.

 “PUZZLE este prima mea apariție în sfera muzicii pop. Nu am făcut acest pas spre a mă reinventa în dorința de a mă transforma într-un alt tip de artist. Este doar o formă de exprimare într-un gen muzical diferit. Nu pot privi acest debut ca ceva ce ar putea fi greu sau ușor, pentru că eu am nișa mea și nu consider că întru în cursa către “stele” din industrie. Este foarte important pentru mine să fiu inedită și independentă, să am puterea de alegere, puterea de creație, puterea de a scrie ce simt eu fără să mă simt constrânsă de parametrii comerciali dictați de “piață”. Am descoperit o satisfacție aparte în a scrie versuri și muzică motivațională, și deci voi continua în această direcție. Am în lucru încă două piese noi pe care sper să le pot lansa în viitorul apropiat”, a mai mărturisit Cleo.

Cine este Cleo?

În domeniul muzicii clasice artista Cleo (Cleopatra Ilie Taloș) este o figura extrem de cunoscută! Este muzician Româno-American, profesor, entreprenor, soție și mama a doi băieți talentați și carismatici. Muzica este mediul prin care totul vibrează în sufletul ei, “indiferent cât de departe sau aproape de scenă mă aflu, o coloana sonoră dansează în inima mea”. În 1990 s-a alăturat Corului de copii Symbol al Patriarhiei Române, devenind astfel prima solistă a acestei corale la 11 ani. În clasa a V-a s-a îndrăgostit iremediabil de flaut, care a devenit instrumentul principal al sufletului ei, datorită căruia deține peste 30 de premii naționale și internationale, 7 titluri naționale la Olimpiadele de Muzică și Premiul Absolut pentru instrumente de suflat, premii prezidențiale, fellowships, burse de studiu în Paris, New York și Los Angeles.

“Scena a fost “maidanul” meu, locul unde m-am făcut om mare. Scena este cea care mi-a încearcat mereu puterile de concentrare, de interpretare și mai ales mi-a dezvoltat dragostea de a împărtăși cu publicul fiecare trăire. Pentru mine, este mai puțin importantă lista interminabilă de distincții și rezultate obținute, ci mai valoroasă este experiența anilor petrecuți pe scenă. Caracterul meu a fost șlefuit de Bach, de Mozart, de fiecare concert dat, de fiecare oră de studiu și de fiecare arpegiu. Le rămân recunoscătoare profesorilor mei. Ca flautist am fost formată de domnul Virgil Oprițoiu în România, iar mai târziu de celebrii Jim Walker, Carol Vincent și Sheridon Stokes în Statele Unite ale Americii. Domniile lor sunt parte din mine pentru totdeauna și implicit parte din educația elevilor și copiilor mei”, a mai spus Cleo, mândră de ceea ce a realizat până acum la cei 40 de ani ai ei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *