Lifestyle

Israel: Cum arată primele două săptămâni după reluarea turismului intern

By  | 

Din 3 mai s-a reluat turismul intern în Israel, iar unitățile de cazare de tip B&B, precum și pensiunile agro-turistice denumite “Zimmer” au primit deja primii clienți. Treptat, se redeschid și hotelurile cu mai multe camere, iar până la mijlocul lunii iunie se vor deschide și mall-urile, teatrele, piscinele și parcurile de distracție. Principalele obiective turistice sunt deja pregătite pentru a primi turiști. Următorul pas pentru revenirea la acest “nou normal” va fi reluarea zborurilor internaționale.

Preparations for the easing of the restrictions, at the Western Wall, in Jerusalem’s Old City, as PM Netanyahu yesterday announced that the regulations previously having been taken to prevent the spread of the Coronavirus, are being eased. May 05, 2020. Photo by Olivier Fitoussi/FLASH90 *** Local Caption *** 

Vizitarea obiectivelor turistice se face acum în condiții de distanțare socială

Principalele obiective turistice aflate în aer liber au fost pregătite pentru vizitarea în condiții de distanțare socială. La Zidul Plângerii au fost montati parapeți care să garanteze siguranța vizitatorilor. Purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice. Plajele sunt deschise sub rezerva respectării distanțării sociale de minim 2 metri.

Parcurile Naționale din Israel au raportat peste 10.000 de vizitatori în primul weekend de la deschidere

Autoritatea care administrează Parcurile Naționale din Israel a anunțat deschiderea anumitor parcuri naturale și a unor complexe turistice cum este și situl arheologic de la Caesareea, începând cu data de 3 mai. Schimbarea majoră a ultimelor două luni a fost introducerea de urgență a unui sistem de rezervare a biletelor exclusiv online. Acesta permite limitarea numărului vizitatorilor într-un anumit interval orar și un mai bun control al persoanelor care vizitează sit-urile administrate de aceștia. În primul weekend de activitate au raportat 10.000 de turiști și peste 50.000 de bilete online achiziționate pentru perioada imediat următoare.

Hotelurile din Israel se pregătesc să primească turiști

Oficialii Isrotel, unul dintre cele mai importante lanțuri hoteliere din Israel, au declarat că vor suplimenta personalul desemnat pentru curățenie și pun accentul pe dezinfectarea temeinică a camerelor, spațiilor publice din incinta hotelurilor, cum ar fi recepția, sălile de conferință, sălile de fitness ori restaurantele, dar și a zonele care sunt de fel atinse de un număr ridicat de persoane: butoanele lifturilor, clanțele, balustradele, întrerupătoarele, aparatele de fitness etc. “Au fost înlocuite o parte dintre produsele de curățenie și dezinfecție cu altele create special împotriva acestui nou tip de virus și am montat filtre de aer cu o performanță crescută pentru toate sistemele de ventilație din hoteluri”, a declarat Lior Raviv, CEO Isrotel.

Hotelierii israelieni caută să profite de condițiile climatice prietenoase, astfel că au amenajat în grădini sau în barurile de tip rooftop, locuri de luat masa, păstrând distanțele recomandate de OMS.

“Ținem în permanență legătura cu toate părțile implicate în rejuvenarea turismului și căutăm împreună cele mai bune variante fără a face niciun fel de compromis cu privire la siguranța și sănătatea turiștilor sau a personalului din industrie” a declarat Ksenia Kobyakov, Director pentru dezvoltarea de noi piețe, în cadrul Ministerului Turismului din Israel.

Aeroportul Internațional Ben Gurion va relua operarea zborurilor începând cu luna Iunie

Referitor la deschiderea granițelor și repornirea turismului internațional, sunt discuții pentru redeschiderea zborurilor internaționale începând cu luna Iunie. Mai mult, autoritățile din Israel au declarat că există planuri pentru crearea unui program pilot de zboruri voluntare spre anumite desintații din Europa pentru a confirma redeschiderea zborurilor în siguranță.

Despre Israel ca destinație de vacanță pentru turiștii români

Israelul este o destinație importantă de călătorie pentru turiștii români, apreciată pentru pelerinajele organizate aici. Începând cu anul 2017, Ministerul Turismului din Israel și-a concentrat eforturile pe promovarea orașelor Tel Aviv și Ierusalim ca două destinații de city break într-o singură vacanță, oferind experiențe multiculturale, o viață de noapte intensă, delicii gastronomice și posibilități pentru turismul de aventură. Aproape 100 de zboruri săptămânale leagă acum Tel Aviv și Eilat de principalele aeroporturi din România – București, Timișoara, Cluj, Iași și Sibiu. Anul 2019 comparativ cu 2016 a înregistrat o creștere cu 157% a turiștilor români, iar perspectivele rămân extrem de pozitive și pentru 2020, când peste 135.000 turiști români sunt așteptați la destinație.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *