Lifestyle

Ce să mănânci între mese ca să nu te îngrași!

By  | 

Se întâmplă de multe ori ca, deși avem trei mese principale sănătoase, să stricăm dieta cu gustări ce au multe calorii, zahăr ori grăsimi. Dulciurile, produsele de patiserie și foietajele, în general, dau peste cap tot efortul nostru de a slăbi sau de a ne menține în formă fizică.

Specialiștii de la Bodyshape Transformation Center au cunoscut mii de astfel de cazuri, de la oamenii care le-au trecut pragul pentru a slăbi prin sport și dietă și ne recomandă câteva gustări sănătoase, pe care le putem cumpăra din magazine cu un buget mic.

Irina Alionte, fondator Bodyshape Transformation Center, emumeră mai întâi cinci motive des întâlnite pentru care nu reușim să ne ținem de o dietă ori să ne păstrăm forma fizică bună.

„Pe lângă faptul că mâncăm o cantitate mai mare de alimente decât are nevoie organismul nostru, mai sunt alte motive importante pentru care ne îngrășăm ori nu reușim să slăbim:

  • Avem un program cu mese dezorganizate în timpul zilei și mâncăm prea mult seara
  • Mâncăm produse compulsiv cu prea multe calorii, chiar și atunci când nu avem nevoie și nu ne este foame
  • Suntem sedentari, nu facem sport
  • Alegem alimente fără valoare nutrițională, doar pentru a ne asigura senzația de sațietate
  • Mâncăm haotic între mese, gustări nesănătoase, cu aport caloric considerabil”, spune Irina Alionte, fondator Bodyshape Transformation Center.

 Tocmai de aceea, specialistul ne oferăm câteva sfaturi esențiale, spunându-ne ce putem să alegem ca gustări între mese, cu buget redus, dar cu efecte maxime pentru menținerea siluetei.

„Iată câteva idei de gustări sănătoase, cu un conținut redus de calorii, pe care le poți include în dieta ta zilnică. Ia-le la birou de acasă ori cumpără-le din magazinul de lângă birou. Cu siguranță le găsești:

  • Migdale, alune și nuci – sunt sănătoase și sățioase, însă crude, nu prăjite sau cu adaos de sare!
  • Fructe uscate – Cele deshidratate dau senzația de sațietate până la următoarea masă. Însă o mână de fucte uscate este de ajuns, nu mai mult.
  • Fructe proaspete – sunt sănătoase, pline de vitamine și pot fi consumate între mese, însă în cantități reduse, pentru că au destul de multe zaharuri naturale. O gustare sănătoasa poate include un fruct la alegere (un măr, o pară, o banană) sau poți opta pentru combinații de fructe și legume proaspete, consumate sub formă de smoothie. Nu depăși însă cantitatea de 200 ml și nu adăuga zahăr suplimentar.
  • Iaurturi – în cantități mici (150-200 ml) și naturale, nu cu fructe, pentru că au zahăr adăugat. Poți opta și pentru o lingură de miere la final, dacă simți nevoia de dulce.
  • Lapte cu cereale – Aceasta este una dintre gustările alese de multe persoane. E indicat să ai cereale integrale. În combinatie cu o cană de lapte, acestea aduc un aport de 200 calorii organismului.

 Acestea sunt cele mai simple opțiuni pentru gustări sănătoase între mese. Nu exagera în ceea ce privește cantitățile pe care le consumi, evită-le pe cele care conțin zahăr adaugat și alege un meniu diversificat în fiecare zi”, adaugă Irina Alionte, fondator Bodyshape Transformation Center.

 Bodyshape Transformation Center este sala de sport din zona Aviației, unde, anul trecut, sute de bucureșteni, mulți corporatiști, au ajuns în forma fizică dorită și au dat jos peste 1,5 tone de grăsime, prin antrenamente de 45 de minute, de trei ori pe săptămână.

Specialiștii de la Bodyshape Tranformation Center au ajutat mii de bucureșteni să slăbească sănătos, în special prin programul 6 Week Challenge, prin care se pot slăbi 6 kilograme în 6 săptămâni. Rezultatele sunt datorate îmbinării a trei piloni: antrenamente ghidate, nutriție personalizată și coaching pentru motivație și pentru a scăpa de mâncatul emoțional.

 Sesiunile de coaching sunt urmate în paralel cu antrenamentul la sală, supravegheat de instructori cu expriență, mulți dintre aceștia campioni internaționali la diverse sporturi, obișnuiți astfel cu tot ce înseamnă pregătire psihică înaintea unei competiții. Având această componentă de coaching, cei care intră în lupta cu kilogramele în plus vor fi mult mai motivați, vor face sport cu plăcere, nu vor mai fi tentați să renunțe și își vor atinge obiectivele în timpul alocat de la bun început.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *