Lifestyle

Cătălin Botezatu, meditație deasupra apei și ritual de purificare a energiilor în vacanța din Singapore și Bali

By  | 

Cătălin Botezatu a petrecut prima vacanță de vară din ultimii doi ani alegând două destinații superbe din Asia. Designerul a stat patru zile în Singapore și patru zile în Bali, cazându-se în hoteluri sustenabile Six Senses, 100% eco, având astfel parte de o experiență de lux absolută, în acord cu protecția naturii.

“Asia de Sud-Est este zona lumii unde îmi doresc mereu să revin. De această dată am vrut să trăiesc o experiență cât mai specială, o vacanță eco, într-un loc unde respectul pentru natură și pentru tradiții este deosebit de important, dar care să aibă și condiții de lux așa cum sunt obișnuit. Am ales Singapore și Bali, unde am stat în resorturile Six Senses, cele mai premiate la nivel mondial pentru grija față de natură și pentru experiența holistică pe care o trăiești acolo. Vin după o perioadă foarte obositoare, așa că aveam nevoie de un zbor odihnitor, cu o conexiune bună. Am călătorit până la Dubai cu flydubai, apoi de la Dubai cu Emirates Business Class până la Singapore. În avion am urmărit două din cele peste 1500 de filme disponibile în sistemul ICE, am ales mâncare sănătoasă și am reușit să dorm 5 ore pentru că scaunul se transformă printr-o simplă apăsare de buton într-un pat confortabil, astfel că am ajuns la destinație odihnit. Odată ce am ajuns în Singapore, la Six Senses, după ce am făcut check-in-ul, am avut parte de o primire unică, așa cum nu am văzut nicăieri. M-am descălțat și am intrat cu picioarele într-un bol metallic auriu, imens. O domnișoară specialist în medicina tradițională mi-a spus să stau drept, a lovit bolul cu un ciocan pentru a crea un clinchet puternic menit să emită o anume vibrație. Aceasta are rolul de a îmi echilibra energiile și a alinia chakrele. Am simțit cum toate acele vibrații îmi circulă prin tot corpul. Imediat după m-am simțit extrem de relaxat.

A fost o vacanță în care m-am reconectat cu natura. Aceasta este filosofia Six Senses, un stil de viață sănătos, sustenabil.

Nu există plastic în tot resortul. Totul este reciclabil. Se refolosesc și cojile de fructe și se prepară din ele parfum de interior sau uleiuri aromate. La randul meu am transformat coji de portocale în astfel de parfum. Totul în cameră și în tot resortul este din lemn, textile sau sticlă. Nu se folosesc paie deplastic, niciun fel de consumabile din plastic. M-am relaxat complet, de la zborul business class Emirates, când am dormit pe scaunul transformat în pat cu saltea, până la liniștea pe care am simțit-o la Six Senses, la orele de meditație pe faleză sau lângă piscina infinită din propria vilă. Simt că mi-am echilibrat energiile și mi-am încărcat bateriile la maximum după o astfel de vacanță, declară Cătălin Botezatu.

Resortul eco de la “capătul lumii”

Din Singapore, designerul a luat avionul către Bali, insula din Indonesia care l-a cucerit în urmă cu aproape două decenii.

De această dată, a ales să se cazeze în cel mai sudic punct al insulei, pe malul Oceanului Indian, în noul resort Six Senses Uluwatu.

“În Bali ai opțiunea de a te caza în centrul insulei, în Ubud, ori la Ocean, așa cum am procedat eu acum. Am stat la Six Senses Uluwatu, singurul resort certificat Eco din Bali, o insulă în care se află peste 400 de hoteluri, dintre care 100 țin de branduri de lux. Resortul află într-o zonă liniștită, absolut superbă, pe o faleză spectaculoasă, la 250 de metri deasupra oceanului. De acolo și până la Polul Sud ne desparte doar Australia. Vilele resortului au propria piscină, dușuri în aer liber, paturi cu baldachin, cadă cu vedere la ocean, nu există plastic, totul este eco, sustenabil, din materiale naturale, biodegradabile. Mâncarea este sofisticată, sănătoasă, bio, pregătită de un chef renumit, ce are în palmares o stea Michelin. Am stat în vila Retreat, de tip prezidențial, care este imensă, are peste 3000 de metri pătrați și include o piscină de tip infinity, cu palmieri, zonă de dining, propria bucătărie și zonă de petrescere pentru 200 de persoane”, declară Cătălin Botezatu.

Meditație deasupra apei

Cele patru zile petrecute în resortul Six Senses din Bali i-au încărcat rapid bateriile. Designerul și-a alocat timp pentru sesiuni de meditație făcute atât pe pajistea de lângă vilă, având în imediata apropiere oceanul, cât și deasupra apei, pe marginea piscinei infinite.

“În tot sejurul am continuat relaxarea pe care am avut-o în timpul zborului cu Emirates. M-am odihnit, am mâncat sănătos și am făcut meditație în locuri superbe: pe pajiștea din fața vilei, pe faleză având în față imensitatea Oceanului Indian sau chiar pe marginea piscinei infinite, având senzația că plutesc deasupra apei”, povestește designerul.

Meniu bio sofisticat

Întrucât resorturile Six Senses pun mare accent pe tot ce înseamnă sănătate și echilibru, designerul a avut parte de un meniu sofisticat creat de un apreciat chef. Printre preparatele alese s-a numărat carpaccio de ton, salată de căpșuni cu tangerine și pepene roșu, supă Tom Yam, Crab în carcasă moale, creveți în sos de lămâie cu piure de mazăre și salată de flori, carne de vițel cu sos de ananas. Totul asezonat cu sucuri proaspete din fructe exotice, juice-uri energizante sau detoxifiante, precum și fructe proaspete precum ananas, papaya, mango, fructul dragonului ori mangosteen.

Excursie la templele balineze

O vacanță în Bali implică, obligatoriu, vizitarea superbelor temple de pe insulă. Astfel se face că designerul a pornit de la hotel într-un circuit de o zi care l-a dus la cele mai importante atracții ale insulei.

La doar o oră distanță de la hotel se află Ubud și principalele temple hinduse de pe insulă.

“Bali este o insula celor 1000 de temple, astfel că ai nevoie de ceva timp pentru a le vedea pe toate. În doar câteva zile le poți bifa însă pe cele mai importante. Recomand însă să pleci foarte devreme de la hotel. Am ajuns dimineața la Templul cu Lotuși, apoi la Templul din Pădurea Maimuțelor și la Peștera Elefantului. Toate sunt situate in zona Ubud, o zonă de pădure tropicală, cu vegetație luxuriantă. Aici sunt situate și faimoasele lor orezării terasate, ce apar în toate fotografiile. Ubudul este și un faimos centru cultural și spiritual, aici trăind unii dintre cei mai faimoși profesori de yoga din lume.

Seara am ajuns într-unul din cele mai frumoase locuri de pe insulă, foarte aproape de resortul Six Senses unde am stat. Este vorba de templul Uluwatu situat sus pe o faleză, de unde am admirat cel mai frumos apus de soare deasupra Oceanului Indian. Imediat după apusul de soare, în amfiteatrul templului am asistat la un spectacol tradițional al localnicilor, cu dansuri tradiționale și scenete cu personaje care au purtat tot felul de măști colorate”, adaugă Cătălin Botezatu.

Experiența lui Cătălin Botezatu poate fi trăită de fanii lui în orice lună a anului, iar de Crăciun, Revelion și Paști există oferte speciale pentru România, începând de la 1970 de euro de persoană, cu mic dejun inclus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *