Sfatul specialistului

10 tipuri de activități fizice, eficiente de practicat vara!

By  | 

Nu lăsați temperaturile crescute să vă împiedice să ajungeți la cea mai bună formă fizică”, spune Florin Cujbă, Fitness Expert, care oferă în această perioadă idei pentru o mulțime de activități, mult mai eficiente de practicat vara. Mai ales că, în opinia sa, vara este și cel mai bun moment pentru a ne bucura și a învăța activități noi, bune atât pentru corp, cât și pentru psihic.

1. Înotul. Este o activitate complexă, ce poate fi considerată un real antrenament pentru întregul corp. De aceea recomand încălzirea articulațiilor înainte de o astfel de activitate.

2. Aer curat, conectare cu natura, o adevărată terapie pentru sistemul nervos și absolut necesară mai ales după lungile perioade petrecute la birou, într-un spațiu închis, dotat cu aer condiționat și iluminat artificial.

3. Distractiv, ceva mai solicitant ca alte activități, dar nu trebuie ratat. Dacă înotul îl putem practica și iarna, în piscine interioare, surfing-ul este un sport sezonier de care trebuie profitat.

4. Escaladă în aer liber – adrenalina pură și o activare a tuturor grupelor musculare. Din nou, nu mai trebuie să menționez beneficiile mișcării în aer liber.

5. Și dacă vorbim despre adrenalină, vă mai propun ceva interesant și vă lansez o provocare: când ați vâslit ultima oară pe un râu învolburat?

6.– avantajul bicicletei este că putem să o folosim foarte des, deoarece este un accesoriu ușor de achiziționat. În același timp, dacă preferați plimbarea zilnică prin oraș cu bicicleta vă recomand și o mască de filtrare a aerului. Dacă nu, puteți alege weekendurile în parcuri pentru o astfel de activitate, mai ales că există și opțiunea de a închiria.

7. Alergat pe plajă. Dimineața sau seara ne întâlnim cu aerosolii de care beneficiază sistemul nostru respirator și mai ales sinusurile.

8. Vacanțe cu specific wellness – meditație, yoga, detoxifiere, locații balneo terapeutice, nămol, izvoare termale, izvoare cu sulf și asa mai departe. Sănătate curată!

9. Spațiile special amenajate din parcuri. Dacă nu ai timp pentru activitățile de mai sus, există întotdeauna soluții la îndemână. Plimbările în parcuri pot fi însoțite și de o sesiune de sport în zonele amenajate special cu diverse aparate.

10. Mersul pe jos. Vremea frumoasă ne permite să facem mai multe plimbări pe jos, fie în weekend-uri în parcuri, fie atunci când plecăm de la birou. Dacă luăm în calcul alte trasee, în care vom acoperi doar o parte din drum cu mijloace de transport în comun, ne putem bucura și de un segment în care putem face o plimbare. În plus, este momentul perfect să mai renunțăm și la mersul cu mașina personală, evitând astfel cozile în trafic. Faceți o încercare și poate descoperiți chiar că veți câștiga și timp în plus, pe lângă beneficiile evidente care compensează sedentarismul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *