Recomandari

Ela Crăciun te învață cum să îi faci corect baie bebelușului tău

By  | 

Ritualul de igienă al bebelușului poate deveni un motiv de stres pentru părinți. În special cei care sunt la primul copil au emoții atunci când trebuie să îi facă baie celui mic, fiindu-le teamă să nu facă mișcări greșite care i-ar putea dăuna copilului. Ela Crăciun a realizat, în acest sens, o filmare foarte interesantă și foarte apreciată de publicul său, în care explică toți pașii pe care părinții trebuie să îi urmeze pentru a realiza o igienă ca la carte a celui mic.

“Știu că multe mămici au emoții când vine vorba de băița bebelușului, de tăiat unghiuțele și, în general, de tot ce ține de igiena bebelușului, mai ales dacă sunt la primul copil. Mie chiar și la Nicholas mi-a fost greu cu băița în primele zile și am avut emoții.

E adevărat că poate părea dificil să manevrezi cu precizie un bebeluș micuț și firav, dar trebuie să ne luăm inima în dinți, așa că vă invit să descoperiți astăzi cum facem corect igiena bebelușului.

 Ochișorii

Ochii se curăță de regulă dimineața sau oricând este necesar. Folosiți o compresă sterilă umezită în ser fiziologic sau apă călduță și tamponați ușor din colțul intern către colțul extern. Nu folosiți aceeași compresă pentru ambii ochișori, iar în cazul în care observați o iritație în zona ochișorilor anunțați imediat medicul pediatru.

Urechiușele

Urechiușele bebelușului au nevoie de multă atenție. Nu folosiți niciodată bețișoare de urechi pentru a îndepărta cerumenul pentru că puteți răni timpanul bebelușului. Pentru a curăța urechiușele puteți folosi un spray special pentru bebeluși, iar după baie, ștergeți urechiușele cu o compresă sterilă.

Unghiuțe

Majoritatea bebelușilor au unghiuțele foarte ascuțite și riscă să se zgârie cu ele pe față dacă nu le tăiați frecvent. Unghiile bebelușilor cresc mai repede decât cele ale adulților și ar fi bine să le tăiați pe cele de la mânuțe de două ori pe săptămână. Folosește întotdeauna un instrument dedicat bebelușilor pentru că cele pentru adulți sunt prea mari pentru ei. Ai grijă să ai o lumină foarte bună pentru a fii precisă în mișcări. Pentru a vă simplifica treaba urmăriți conturul natural al unghiuței.

Video: https://youtu.be/U3ePuYDTB2Y

Eu îi tai unghiuțele lui Nicholas după ce a mâncat, pentru că după ce mănâncă bebelușii sunt mai liniștiți. Mănâncă, ne jucăm puțin, apoi îi tai unghiuțele și vorbesc cu el pe tot parcursul procesului, a scris Ela Crăciun pe blogul său.

Ritualul de curățare al năsucului, al scalpului și al organelor genitale ale bebelușului poate fi descoperit în înregistrarea video postată de vedeta TV pe blogul său, www.elacraciun.ro și pe canalul său de YouTube.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *