Recomandari

Ce am descoperit cu Autobuzul magic de la Cartea Copiilor?

By  | 

Lui David ii plac cartile, ceea ce ma bucura nespus. Nu exista seara in care sa nu citim inainte de culcare, 3-4 carti de povesti si nu numai. E suficient sa citim o carte noua o singura data, ca si retine imediat povestea si o reproduce singur apoi. Cea mai recenta carte de care ne-am indragostit amandoi imediat este “Autobuzul magic in interiorul corpului uman”, de la Editura Cartea Copiilor, pe care o recomandam cu drag! Este mai mult decat educativa si dupa cum au consemnat cei de la New York Times – “Cea mai originala si amuzanta abordare a stiintei pentru copii”. Este o carte plina de imaginatie, umor si informatii stiintifice pe intelesul copiilor si chiar daca este destinata celor cu varsta de la 7 ani in sus, pentru David – care are acum 4 ani si aproape 7 luni – a fost usor de “digerat”.

Ne-a distrat pe amandoi incursiunea Autobuzului magic in interiorul corpului uman, un autobuz scolar, cu copii si domnisoara Frizzle care s-au micsorat si au facut o adevarata excursie in corpul lui Arnold, invatand astfel despre leucocite, eritrocite, sange, celule globule rosii, maduva spinarii, inima, plamani.

Ce a retint David din Autobuzul magic? Ca inima pompeaza sange, despre eritrocitele care transporta oxigen si despre mancarea care ajunge in stomac prin esofag, ca stranutul este cauzat de corpurile straine din nas si a mai repetat inca o data ceva de stia deja, si anume faptul ca creierul transmite corpului miscarile.

In alta ordine de idei, abia asteptam sa ne completam colectia cartilor din seria Autobuzul magic de la Cartea Copiilor, pentru ca mai avem de explorat simturile, de facut o excursie in interiorul oceanului, dar si una plina de magie, in stupul de albine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *