News

Răzvan Mazilu readuce atmosfera României Interbelice pe scena de teatru

By  | 

Răzvan Mazilu, cel considerat pionier al genului musical în România, pune în scenă un nou spectacol, de această dată la Teatrul Toma Caragiu din Ploiești.

Este vorba de Zaraza, un spectacol de teatru, cabaret și revistă, un musical autohton, ce are ca punct de plecare celebra legendă urbană a Zarazei, femeia misterioasă a perioadei interbelice, cea care a inspirat nașterea tangoului cu același nume.

Ca și în cazul altor spectacole ale sale, Răzvan Mazilu semnează nu doar regia și coregrafia, ci si costumele.

Premiera oficială e programată în zilele de 2 și 3 februarie, la Teatrul Toma Caragiu din Ploiești.

Răzvan Mazilu colaborează de această dată cu o nouă echipă, formată din peste 20 de artiști.

“Am lucrat cu o distribuție numeroasă, peste 20 de artiști – actori, soliști vocali și dansatori – artiști ai Teatrului din Ploiești, trupă cu care mă întâlnesc pentru prima dată și cu care am lucrat minunat, într-o atmosferă foarte creativă. Ne-am propus să ne jucăm, să nu avem nicio cenzură și sper că am prins o boare din parfumul acelor vremuri seducătoare”, declară Răzvan Mazilu.

În distribuția noului musical se regăsește și Nico, artista având o colaborare îndelungată cu Teatrul Toma Caragiu.

“Povestea are loc în Romania interbelică și adună în jurul Zarazei, în acordurile unor melodii de altădată, multe dintre personalitățile artistice ale acelei epoci: Maria Tănase, Cristian Vasile, Jean Moscopol, Constantin Tanase, Silly Vasiliu, Zavaidoc.

Este un spectacol despre o iubire imposibilă, despre prietenie și trădare din dragoste, despre parfumul seducător al unor vremuri pline de viață, rapid distruse de schimbări politice dramatice, așa cum a fost regimul comunist.

Este, în egală masură, un spectacol despre entertainmentul românesc interbelic, un omagiu adus unor artiști care au pus bazele muzicii ușoare romănești sau a genului revuistic. Este un spectacol de teatru, de cabaret, de revistă, este un musical autohton”, declară Răzvan Mazilu.

Nico o interpetează pe Silly Vasiliu, cea care a fost vedeta, steaua Teatrului de revistă Alhambra din București. Cântăreață, actrită, personalitate complexă extrem de iubită de public, Silly Vasiliu e cea care a lansat celebrul șlagăr „Suflet candriu de papugiu” și a jucat în primele filme din cinematografia română, alături de Grigore Vasiliu-Birlic.

Răzvan Mazilu are la activ până în prezent șapte producții de tip musical puse în scenă în România: „Cabaret”, „West Side Story”, „The Full Monty”, „Cartea Junglei”, „Femei în pragul unei crize de nervi”, „Mon Cabaret Noir”,  „Fecioarele noastre grabnic ajutătoare”.

În primăvara acestui an, Răzvan Mazilu a lansat cartea „Răzvan Mazilu. De la dans la musical” printr-un eveniment-spectacol la care au participat personalități culturale marcante și admiratori ai îndrăgitului artist, dansator, coregraf și regizor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *