Davidutzu Americanutzu

Mi-am facut curaj!

By  | 

Si l-am lasat in prima lui excursie in afara Bucurestiului…fara mine!

Davidutzu Americanutzu a implinit recent 4 ani. Baiat mare, zicem noi, desi el se considera asa de ceva timpJ Ar cam fi cazul sa devina mai independent si sa incerce sa se desprinda putin de fusta mamei. El ca el, dar cu mamica lui e mai greu, ca duce dorul odraslei. De cand s-a nascut nu am stat niciodata despartiti. Daca imi amintesc bine, o singura data am plecat la Malta trei zile cu job-ul, pe cand avea aproape un an si nu mi-a mai trebuit…Chiar daca e vacanta, am optat sa mearga in continuare la gradinita pe timpul verii, ca sa ne putem organiza mai bine. Daca sta acasa nu avem prea multe optiuni si atunci daca nu e supravegheat de bona, unul dintre noi, parintii, ar trebui sa se “sacrifice” si sa-si ia liber de la job. La gradinita e mult mai cuminte, un mielusel. Mananca, se joaca, face activitati. Acasa ne alearga de ne sar ochii din cap. Este un Duracell in toata regula, face figuri la mancare, se plictiseste repede de jucarii, desi are o tona, cateodata nu-i convine nimic si pana seara ne face KO, caci uneori adormim chiar inaintea lui. Avand in vedere ca merge la gradinita pe timpul verii, are in program, o data pe saptamana, cate o excursie in Bucuresti sau in afara orasului. Pentru ca nu eram insa pregatita sa-l trimit singur in
“expeditie” cu clasa, gradinita, doamnele educatoarele si…autocarul, a ratat cateva deplasari de gen. Ieri mi-am luat inima in dinti si l-am lasat sa plece la Ferma Cocosu’ Rosu, Sat Ghionea, Comuna Ulmi, Judetul Giurgiu, ca tot aveau ca tema la gradi proiectul: ”Micii fermieri”.

Stresata fiind ca pleaca copilul in prima lui excursie in afara Capitalei, bineinteles ca i-am dat cel mai mare rucsac la el in care am indesat cu drag doua randuri de schimburi, o punga cu produse de protectie (apa termala, servetele umede si uscate, crema de protectie solara si dupa plaja – asta dupa ce l-am dat bine cu crema si acasaJ), o sticla de apa – de care nici nu s-a atins in deplasare, si saratele cu chimen – preferatele lui. M-a mustrat pana si sotul pentru ca toti copiii erau la autocar cu cate un rucsac mic in spate si al meu…cu cel mai mare. Data viitoare stiu cum sta treabaJ))!

M-am gandit toata ziua ce face copilul in excursie, noroc ca primeam in timp real pe WhatsApp poze de la ferma. Copilul a fost incantat maxim ca s-a plimbat cu caruta si a desfasurat activitati specifice precum: vizita la stana, atelier de brutarit, plimbare cu caruta, vizita la ferma de animale, participare la prepararea branzei si mulsul vacilor. “Mami, mami am vazut niste puisori mici, mici, porci, cai, vacute, am modelat paine, m-am plimbat de doua ori cu caruta. La masa am gustat din carne si am zis ca e buna, dar nu am luat decat doua guri din ea. Am mancat totJ))))!” cam asta a fost reactia lui David cand a ajuns acasa.

Concluzia? Nu mi-am infrant inca teama de a lasa copilul singur la plimbare, dar daca el este fericit de descoperirile pe care le face in astfel de excursii, atunci eu nu pot sa ma declar decat multumita. Asta pana cand incepe sa iasa in club. Sau poate nu! Mai sunt parinti stresati ca mine???

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *