News

Filmul românesc “Not Guilty” pleacă la Cannes

By  | 

Emoții mari pentru echipa filmului de scurt metraj Not Guilty. În perioadă 21- 28 mai la Short Film Corner, Cannes 2017, va avea loc proiecția oficială a filmului românesc în cadrul cunoscutului festival.

Pelicula Not Guilty a primit deja recenții pozitive la premieră de la București, iar echipă formată din producătorul filmului Bogdan Alexe și regizorul Irina Octavia Andronic așteaptă cu nerăbdare proiecția care va avea loc pe 26 mai la sală Palais G, Cannes.

„Pentru mine, festivalul Cannes înseamnă un început de drum și o oportunitate de a cunoaște persoane din industrie din toate colțurile lumii. E o oportunitate de a deschide o nouă portiță pentru industria noastră de film, și de a schimbă opinia formată despre filmul ‘traditional românesc'”, spune tânără regizoare Irina Octavia Andronic.

„Este un privilegiu să particip pentru a două oară în carieră mea la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, deoarece îmi doresc să aduc în față dumneavoastră pasiunea pentru ceea ce îmi place să fac respectiv, producția de film și susținerea permanență a noii generații de cinefili români. ”, declară Bogdan Alexe, producătorul filmului.

Irina Octavia Andronic (17 ani ) este elevă la un colegiu de artă din Londra, deja admisă la Universitatea Met Film School. De câțiva ani, pasiunea să pentru film s-a concretizat într-un CV artistic de invidiat. A deținut roluri principale în două dintre cele trei lung-metraje produse de Studioul Experimental TABĂRA DE FILM, în care a dat replica unor actori reputați, de talia Maiei Morgenstern. Preocuparea sa pentru regie a făcut să se alăture echipei de realizatori condusă de Bogdan Alexe, care a produs ultimul film al studioului-„La limită”-distins cu Marele Premiu la Festivalul Internațional PROPATRIA, care a avut loc în această toamnă la Roma. La același eveniment, pelicula „NOT GUILTY”, un thriller regizat de Irina Octavia Andronic și produs de Bogdan Alexe, a fost prezentat în premieră absolută, fiind distins cu unul dintre cele patru Premii de Excelentă ale festivalului. Filmul a mai obținut și primul loc în competiția națională de arte ISA (Independent Schools Association). În distribuția filmului figurează nume de artiști consacrați: Marius Bodochi, Dan Tomescu, Bogdan Mihai Brumă, Nicolas Catianis Jr, Dan Profir, Ioana Vivisenco, Filip Popa, Ștefan Mihai, Alexandru Rusu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *