Fashion&Beauty

Moda viitorului: barbati in rochii si femei in costume masculine

By  | 

Stiu ce o sa spuneti: “N-aveau ce sa mai inventeze!” Altfel nu se explica prezenta colectiilor unisex pe podiumurile de moda! Si e posibil sa aveti dreptate, insa nu puteti rata surpriza de proportii pe care ne-au pregatit-o designerii pentru anul viitor: barbatii poarta rochii si fuste, iar femeile defileaza in pantaloni si taioare supradimensionate!

Fie ca ne convine sau nu, lumea fashion evolueaza (sau involueaza, dupa cum ar spune unii). Iar noutatile din domeniu ne lasa cu gura cascata de uimire. Cativa dintre cei mai mari designeri ai lumii au spart gheata si au introdus niste elemente cu adevarat surprinzatoare in colectiile din primavara si toamna 2017.

In august 2016, Vivienne Westwood s-a alaturat unor nume grele din industria fashion – precum Gucci si Vetements – care au combinat tinutele masculine cu cele feminine. Mai pe romaneste, i-au imbracat pe barbati in rochii si fuste, iar pe femei, in costume macho. Faimosul designer britanic este cunoscut pentru indrazneala tinutelor create de ea, preferand de multe ori elementele androgine pentru outfit-urile destinate femeilor. Westwood si-a facut un nume in fashion prin simplul fapt ca a rupt tiparele, a spart gheata, insa acum pare ca intrecut orice asteptari! I-a imbracat pe barbati in rochii paietate si fuste sexy, propunand astfel o abordare de-a dreptul socanta a vestimentatiei masculine.

Nu numai ca Vivienne Westwood a combinat tinutele feminine cu cele masculine pe podium, ea si-a dorit sa ne demonstreze ca moda unisex nu este doar o toana. Iar pentru asta si-a schimbat si strategia de business: a creat o singura linie vestimentara, care sa se adreseze atat femeilor, cat si barbatilor. Colectia mixta va fi prezentata publicului in ianuarie 2017 si, conform asteptarilor criticilor de moda, va da tonul in moda viitorului, care va contine numai outfit-uri “neutre”.

Dar asta nu s-a intamplat doar la Vivienne Westwood! Ci si in Romania! In august 2012, designerul Dorin Negrau a anticipat ca moda ia amploare si a prezentat tinute feminine pe podium, dar imbricate de barbati. Astfel, Negrau si-a prezentat colectia de toamna-iarna VISIONS in prezenta a peste 400 de oameni, pe un santier in constructie aflat pe Lipscani, in Centrul Vechi. Covoare vechi de peste 100 de ani pe care a calcat chiar Seicul Dubaiului, motoare care au creat o adevarata diversiune la mijlocul prezentarii de moda, vedete, oameni de afaceri, prieteni si multa presa. O atmosfera creata special pentru a introduce invitatii in conceptul de arta contemporana pe care Dorin Negrau il promoveaza. Surpriza prezentarii a fost insa mireasa colectiei care de aceasta data a fost una atipica! Designerul a ales un barbat care sa iasa pe scena, la finalul prezentarii, imbracat in rochie de mireasa! O prezentare indrazneata si o alegere pe masura! Si asta pentru ca fiecare colectie a lui Negrau transmite cate un mesaj social!

Trebuie sa recunoastem ca era doar o chestiune de timp pana sa-i vedem pe barbati in haine femeiesti. In era metrosexualilor, cand produsele si procedurile cosmetice nu mai sunt de mult doar apanajul femeilor, nu ne mai mira sa intalnim peste tot barbati pensati, epilati si care sa acorde o atentie crescuta felului in care arata. Si-atunci de ce sa ne miram ca, in viitorul nu atat de indepartat, ne vom imparti piesele de rezistenta din garderoba cu partenerii nostri?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *