Fashion&Beauty

Christian Louboutin, peste 20 de ani de FASHION

By  | 

Este unul dintre cei mai mari designeri de pantofi din lume, cu o cariera plina de succes, care se intinde pe mai bine de doua decenii. Dar care au fost primii sai clienti si cum i-a venit geniala idee de a vopsi talpa incaltarilor rosie?

Christian Louboutin s-a nascut in 1963, in arondismentul 12 din Paris. Privat de prezenta fizica a tatalui (care era mai tot timpul plecat de acasa in delegatii), a avut o copilarie rebela, chiulind de la scoala oricand avea chef si mutandu-se de acasa la numai 12 ani. A fost exmatriculat din liceu la 16 ani si doi ani mai tarziu lucra deja pentru celebrul designer de pantofi francez Charles Jourdan. Inainte de-a intra in lumea fashion, insa, s-a angajat ca “baiat bun la toate” in cabaretul Folies Bergère. Ii ajuta pe artisti, in culise, cu tot ce aveau nevoie. Inclusiv incaltari. Astfel, primii pantofi pe care i-a creat au fost pentru dansatorii pretentiosi ai cabaretului. De fapt timpul petrecut acolo i-a marcat intreaga existenta si i-a declansat fascinatia pentru tot ce inseamna cabaret, spectacol, pasiune, viata de noapte. Creatiile sale de mai tarziu au, in majoritate, influenta Burlesque-ului, designul preferat de Louboutin fiind, de fiecare data, unul dramatic si neaparat seducator. “Ïntotdeauna mi le-am imaginat pe femei ca fiind niste Pasari ale Paradisului. As vrea ca, atunci cand imi poarta pantofii, sa se simta la fel de speciale ca aceste fapturi exotice”, a declarat la un moment dat designerul.

Dar cum si-a descoperit Louboutin pasiunea pentru pantofi? Ei bine, din intamplare. Totul s-a intamplat in primii sai ani de viata, cand vizita un muzeu. Acolo a vazut o pancarta pe care scria ca era interzis accesul cu pantofi cu toc inalt. “Am facut o obsesie pentru desenul de pe pancarta respectiva. Pana atunci nu mai vazusem niciodata in viata mea pantofi cu toc inalt”, a declarat el ulterior pentru publicatia “W”. Din acel moment, a inceput sa schiteze propriile modele de pantofi si nu s-a oprit nici pana-n in ziua de azi, cand se numara printre cei mai apreciati designeri de pantofi din lume.

Au trecut 23 de ani de cand faimosul designer de pantofi din serialul “Totul despre sex” si-a deschis primul magazin, punand de fapt bazele unui imperiu fashion. “Cand am deschis firma, nu stiam nimic despre afaceri. Tot ce-mi doream era sa fac pantofi. Nu m-am gandit niciodata la viitor, nu mi-am facut planuri. Norocul a facut posibil succesul meu si nu atat ambitia, visurile si imaginatia mea”, a recunoscut Louboutin.

Creatiile designerului francez au fost dintotdeauna extravagante, cu design avangardist si finisaje de lux, insa numele si brandul Christian Louboutin au devenit un adevarat fenomen abia la doi ani de cand a inceput comercializarea pantofilor sai, adica in momentul in care creatorul a luat o decizie cat se poate de inspirata: sa vopseasca rosie talpa incaltarilor.

Dar cum de i-a venit asemenea idee? In timpul realizarii unei colectii in 1993, Louboutin s-a declarat nemultumit de contrastul prea mare dintre culoarea intensa a pantofului si negrul sters al talpii. Atunci designerul a luat oja rosie a asistentei sale, care-i facea plictisita unghiile, si a vopsit talpa rosie. Si de atunci nuanta de rosu (mai exact Pantone 18, adica rosul chinezesc) i-a definit toate colectiile, devenind de fapt trademark-ul Louboutin. “Clientii mi-au cerut in continuare pantofi cu talpa rosie, iar eu bineinteles ca le-am facut pe plac”, a recunoscut incantat Louboutin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *