Fashion&Beauty

Vrei sprancene ca la Hollywood? Te ajuta Catalina Popescu, visagist si specialist in micropigmentare!

By  | 

De cand am descoperit-o, am cele mai frumoase sprancene! Si sunt chiar incantata de ele! Ma bucur ca am trecut pragul atelierului sau si am intalnit o persoana talentata in ceea ce face si o profesionista desavarsita. Este visagist si instructor international de make-up semipermanent, conduce scoala cu acreditare internationala Wake Up Beautiful Academy si o puteti gasi la Atelier Catalina Popescu, o locatie cozy din Dorobanti, situata pe Strada Constantin D. Aricescu Nr. 6!

 • Cat de des trec pragul atelierului tau viitoarele mamici sau mamicile?

 Hmm…ce cuvant frumos “Mamicile” – ele trec pragul Atelierului meu destul de des, unele aproape lunar, deoarece isi doresc sa fie aranjate si cochete in timpul sarcinii, dar mai ales dupa ce nasc. 

 • Ce anume isi doresc?

 De cele mai multe ori ele apeleaza la servicii de make-up, hairstyle, vopsit, tuns, tratamente pentru regenerare si hidratare mai ales ca noi folosim vopsea fara ammoniac, in special pentru femeile insarcinate. In ceea ce priveste micopigmentarea, aceasta este o procedura pe care eu nu o recomand femeilor insarcinate si nici celor care se afla in perioada de alaptare, deoarece pe tot parcursul sarcinii si alaptarii exista anumite transformari hormonale care afecteaza in mod direct calitatea rezultatului final.

 • Ce recomandari ai pentru ele, din punctul tau de vedere, ca specialist?

 Ca specialist recomand sa nu uite ca sunt si femei, pentru ca am observat asta in Romania mai mult decat in alte tari, si sa continue sa se mentina frumoase, sa nu renunte la acest aspect foarte important pentru o femeie, iar acelor mamici care inca nu au acest obicei, le sugerez sa-si faca timp specila pentru un mic moment de rasfat.

 • Care sunt tendintele in sprancene vara asta si in acest sezon? Ce forme se poarta?

 Tendintele in materie de sprancene sunt variate, astfel incat nu pot spune ca exista un anume model standard pe care trebuie sa-l urmeze toata lumea cu strictete, ci mai degraba cred ca forma acestora trebuie personalizata pe fizionomia fiecarei persoane in parte. Personal optez pentru o forma de sprancene mai groase, mai pline, care sa coincida cu naturalul.

 • Ce tehnici speciale folosesti si cat dureaza sa faci un tatuaj de sprancene?

 In calitate de PMU INTERNATIONAL ARTIST sunt nevoita sa lucrez la cele mai inalte standarde, si o si fac in momentul de fata in Romania. Folosesc cele mai noi metode de micropigmentare cu aparatura si pigmenti de ultima generatie.

In principiu, in Atelier Catalina Popescu, o sedinta de micropigmentare dureaza in jur de trei ore, o ora dureaza pregatirea sprancenelor, desenul, si restul de o ora si jumatate – doua, procedura propriu-zisa de micropigmentare.

 • La ce durata se reimprospateaza tatuajul sprancenelor?

 In principiu se reimprospateaza atunci cand este necesar, adica in momentul in care pigmentul s-a decolorat in proportie de 80%, lucru care variaza de la persoana la persoana. In concluzie, un prim retus se poate face dupa un an si jumatate, doi ani.

 • Care dintre persoanele publice de la noi au sprancene reusite?

WOW…Big challenge!!! In opinia mea cred ca  Antonia, Andreea Banica, Monica Gabor, Andra, Delia Matache si cam atat.

 • Si ce vedeta crezi ca si-a distrus frumusetea din cauza tatuajului excesiv al sprancenelor?

Subiect Tabu…cred ca nu trebuie sa dau nume pentru ca ele se pot observa cu ochiul liber!!! Din pacate sunt foarte multe care au ajuns in stadiul acesta si care momentan nu mai pot remedia aceasta situatie.

 • Pe cine vrei sa inviti la salonul tau cochet din Dorobanti pentru a-i stiliza sprancenele?

Cred ca mi-as dori sa invit pe oricine si-ar dori sa asculte sfatul meu si sa se lase pe mainile mele cu toata increderea, pentru ca atunci cand lucrurile vin din suflet si cu daruirea pe care eu o pun in ceea ce fac, n-au cum sa iasa decat PERFECT!!!

 • Predai si cursuri pentru viitori visagisti? In ce constau, cand se desfasoara si cat costa?

Da, exista cursuri de micropigmentare incepatori si avansati pe care le tin in cadrul Atelierului meu, fie personalizate, fie sub forma de grup, pe care le dezvolt si le updatez continuu. Cursurile se desfasoara la inceputul fiecarei luni si dureaza 15 zile a cate 10 ore de lucru intens. Momentan derulez un proiect de amploare in ceea ce priveste scoala pe care o conduc si in momentul finalizarii voi putea oferi mai multe detalii si informatii concrete.

 • Ce inseamna, de fapt, visagist?

 Visagistul este o persoana cu viziune, care te poate privi, analiza si sfatui correct, fie in materie de look, fie din punct de vedere vestimentar. Chiar exista un capitol “VISAGISM” in cadrul cursurilor scolii mele, cu exercitii practice, pe care cursantii le exerseaza in ideea dezvoltarii acestui aspect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *