Sfatul specialistului

Sfatul specialistului- Recâştigarea siluetei după naştere

By  | 

Dacă în timpul sarcinii nu te-ai putut gândi prea mult la schimbările prin care trece corpul tău, prioritatea fiind aducerea pe lume a unui copil sănătos, la câteva luni de la naştere începi să cauţi cele mai eficiente metode de a reveni la forma fizică.

Unele femei reuşesc să şteargă de pe corp semnele sarcinii cu o dietă moderată, hidratare şi puţină activitate fizică, altele sunt ajutate de cele mai eficiente proceduri estetice din noua eră a frumuseţii. Doctorul Andrei Martin, medic specialist în chirurgie plastică, reparatorie şi microchirurgie reconstructivă, ne sfătuieşte cu privire la recăpătarea siluetei mămicii moderne.

Credit Foto: Shutterstock

  1. Celulita

În timpul sarcinii, majoritatea femeilor se confruntă cu intensificarea celulitei deoarece schimbările hormonale reprezintă una din cauzele apariţiei cojii de portocală.

Cu siguranţă ne dorim recăpătarea formei fizice în timp record, iar Vela Shape este un tratament revoluţionar neinvaziv care şi-a dovedit eficienţa împotriva tesutului adipos şi a celulitei de pe coapse, abdomen, fese, braţe şi genunchi.

Vela Shape îți aduce beneficiile a 4 tratamente simultane: radiofrecvenţa, lumina infraroşie, vacuum şi masaj mecanic. După doar 3 şedinte de tratament pielea devine mai netedă şi mai fermă şi poţi scăpa de 2 cm din stratul de grăsime.

Preocupat de tehnicile neinvazive de înfrumuseţare pe care le pune la dispoziţia clientelor în lanţul de clinici al cărui director medical este, Andrei Martin recomandă Vela Shape.

“Avand în vedere că Vela Shape îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, drenajul limfatic, accelerează metabolismul celular şi depunerea de colagen nou, efectele continuă şi după terminarea terapiei. Acestea sunt maximale la 6-8 săptămâni după ultima şedinţă de tratament. “, dr. Andrei Martin.

Credit Foto: Shutterstock

  1. Vergeturile

Vergeturile sunt liniile de coloraţie distinctă pe suprafaţa corpului care apar în urma ruperii ţesuturilor subcutanate datorită creşterii rapide sau a distensiei marcate a tesutului.

Pentru vergeturile uşor vizibile de pe corp, masajul cu creme şi loţiuni care conţin vitaminele A, E şi C, proteine naturale, acidul glycolic şi alantoina îşi poate dovedi eficienţa.

După naştere, zona abdomenului se poate “îmbogăţi” cu vergeturi mari, adânci, colorate, care până acum păreau să nu aibă remediu. Însă acestea pot fi eliminate cu ajutorul tratamentului laser.

Laserul cu dioxid de carbon îndepărtează straturile superioare, deteriorate ale pielii, regenerând astfel pielea sănătoasă. Sub îndrumarea unui medic specialist sau dermatolog, un tratament cu laser CO2 este foarte sigur, iar efectele secundare minime.

  1. Excesul de piele şi muşchi abdominali devitalizaţi

Femeile care, după încercări eşuate, simt că nu pot reveni la silueta dinaintea naşterii sau cele care în urma unei slăbiri dramatice au rămas cu piele în exces pe abdomen, pot apela la abdominoplastie, o metodă chirurgicală de eliminare a grăsimii şi excesului de piele.

“După naştere, dieta şi exerciţiile fizice nu pot aduce o corecţie atunci când este vorba despre schimbări structurale, cum ar fi departărea muşchilor abdominali. Pe lângă întărirea muşchilor, un avantaj al abdominoplastiei este acela că poate să îndepărteze definitiv vergeturile şi cicatricile din zonele afectate ale abdomenului”, Dr. Andrei Martin.

Urmele pe care perioada frumoasă a sarcinii le lasă pe corpul unei femei nu sunt prilej de complexe, ci dovadă a curajului matern. Iar tehnicile moderne practicate în cabinetele medicilor esteticieni şi a dermatologilor se concentrează pe recăpătarea feminităţii fără durere, cu recuperare rapidă şi riscuri minime. Soluţii există!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *