Interviuri

Raluca Zenga nu spune “Nu” la un al treilea copil!

By  | 

Mamica ZEN Raluca Zenga radiaza de fericire in preajma familiei sale. Se completeaza reciproc atat cu celebrul ei sot, Walter, dar si cu cei doi copii, Samira si mezinul cret si blond, artistul cuplului. As putea spune ca sunt familia perfecta! Si se pare ca Raluca ar fi deschisa sa experimenteze, de ce nu, si pentru a treia oara rolul de mamica. Doar o prinde de minune!

– Cat de tare te-ai schimbat de cand ai devenit mamica?

Cu siguranta schimbarea a fost profunda, iar copiii mei mi-au oferit șansa de a ma cunoaște mai bine ca persoana, de a înțelege adevăratele bucurii ale vieții.

– Ce sacrificii ai facut pentru tine si la ce anume ai renuntat?

Cat copiii mei erau foarte mici, m-am dedicat lor in totalitate, cu devotament, renunțând la ieșiri, la mondenități, la escapade romantice: simțeam că locul meu este doar alături de ei, și că nimeni nu-mi poate substitui prezența și grija. Apoi incetul cu incetul viața revine la normal, și îți recâștigi spațiile pentru distracție, fitness și înfrumusețare.

– Te-ai intalnit si cu momente de egoism de cand esti mama? Mai ales ca ai doi copii… S-a intamplat sa tii la unul mai mult is la latul mai putin? Sa-i certi altfel pentru ca imparti dragostea la doi?

Imi place sa cred ca dragostea nu se imparte la cei doi copii, ci se multiplica. Dar se spune ca in general mamele sunt mai tolerante cu baietii si mai severe cu fiicele, de la care au pretentii mai mari, sa asculte si sa ajute in gospodarie. Eu incerc sa fiu cat mai impartiala, dar am si momente de slabiciune si dezechilibru, cand il cert pe unul mai mult decat celalalt, si apoi, ca orice mama, imi pare foarte rau!

– Esti o mamica mondena! Onorezi invitatiile la evenimente, iesi in cluburi, iti place sa te distrezi… Cum imbini acest lucru cu viata de familie?

De obicei ma transform in “mămica mondenă” doar seara, după ce am culcat copiii, și apoi ies liniștita. Dar nu avem obiceiul sa pierdem nopțile sau sa petrecem până dimineața ca in “tinerețe”, pentru ca a doua zi vrem sa fim fresh pentru activitățile copiilor, și nu niște părinți “zombie”.

– Care este cel mai important lucru pentru tine de cand ai devenit mamica?

Bineînțeles siguranța și fericirea copiilor mei: sa crească sanatosi, iubitori de frumos, de artă și natura, sociabili și creativi.

– Ti-ai neglijat sotul de cand au “intervenit” Samira si Walter Jr intre voi doi?

Eh, sigur ca in perioada de acomodare cu bebe soțul meu n-a beneficiat de prea multă atenție, eu alăptam și dormeam cu pruncul, dar s-a demonstrat foarte intelegator si răbdător, acordându-mi tot sprijinul necesar pentru a trece de momentele delicate. Eu sunt convinsa ca noi doi am fost destinați unul altuia, pentru că ne bucuram de multă complicitate și armonie in cuplu. Depășim momentele mai dificile cu umor și inimă ușoară, sustinandu-ne unul pe celalalt la nevoie.

– Ce inseamna, de fapt, din punctul tau de vedere, sa fii o mamica mondena?

Tocmai am făcut o frumoasă lansare de carte la Brasov, unde am fost primită cu afecțiune și căldură de către comunitatea mămicilor “ZEN”! Ca autor te simți minunat cand te intalnesti cu persoanele care ti-au citit cartea și îți impartasesc din părerile lor! Acum lucrez la un nou proiect de carte, și planific o vacanță minunată pentru copii!

– Vrem sa aflam si reteta frumusetii tale! Cum faci sa te mentii atat de in forma si de frumoasa dupa doua nasteri? Care este secretul frumusetii tale?

Nu am neapărat secrete, urmez pur și simplu principiile unei vieți sănătoase, cu multă mișcare și o alimentație energizanta, hrană pentru trup și spirit. Frumusetea migrează de la interior pe chipul nostru când suntem fericiti și impacati cu existența noastră, când facem bine primim bine, un fel de “tinerețe fără batranete”!

– Te opresti la doi copii sau mai exista cereri si pentru al treilea?

Cu Samira (6 ani) si Walter Junior (4 ani) ne consideram in formula perfectă! Dar nu se știe niciodată ce se va intampla pe viitor…si noi suntem deschisi la surprize!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *